Admiraal de Ruyterweg 1a, 3354 XA Papendrecht

Onze dieren

Op onze kinderboerderij zijn diverse leuke dieren te bewonderen, zoals geiten, schapen, varkens en alpaca’s.
Ook zijn er verschillende soorten vogels, cavia’s en zelfs pony’s te bewonderen! Maak snel kennis met onze dieren.

Bij ons wonen twee varkens van het kune kunes ras.

Varkens kunnen wel tot 19 uur per dag rusten! Varkens worden al duizenden jaren door mensen gehouden. Een mannetjesvarken heet een beer en een vrouwtjesvarken noem je een zeug. Jonge varkentjes noem je biggen, per keer kan een zeug wel 12 biggetjes krijgen! Varkens zijn net als de mens alleseters. Als een varken niet aan het rusten is, is die op zoek naar eten.

Pip

Hallo ik ben Pip, geboren op 13-12-2013 woon al sinds 2014 op de kinderboerderij en ik ben gek op eten, kroelen en borstelen. Het liefst ben ik op de weide aan het wroeten lekker zoeken naar eten of doe ik een middagdutje. Een modderbad neem ik graag, niet omdat ik een viezerik ben, maar de modder beschermd mij juist tegen parasietjes en de felle zon.

Ik ben een klein varkens ras kune kunes uit Nieuw-Zeeland. Ik sta bekend als een vriendelijk en volgzaam karakter.

Bo

Hallo ik ben Bo geboren 28-6-2021 en woon sinds oktober 2021 op de kinderboerderij. Samen met mijn vriendje pip eet ik graag mijn buikje vol. Ik ben soms wel een beetje bang voor de geitjes en misdraag mij naar pip, dan probeer ik zijn eten te pikken en dat vindt Pip niet altijd leuk. Dan kan ik heel hard gillen. Gelukkig is Pip verder heel lief voor mij en echt mijn varkensvriendje. Wanneer ik het heel warm heb kan ik niet zweten, dan maak ik gebruik van het koele modderbad, die koelt mij weer een beetje af en beschermd mij tegen de zon en parasietjes. Ook ik ben een kune kune varken net als Pip.