Admiraal de Ruyterweg 1a, 3354 XA Papendrecht

Onze dieren

Op onze kinderboerderij zijn diverse leuke dieren te bewonderen, zoals geiten, schapen, varkens en alpaca’s.
Ook zijn er verschillende soorten vogels, cavia’s en zelfs pony’s te bewonderen! Maak snel kennis met onze dieren.

Alpaca’s zijn hele leuke dieren met een vriendelijk en zachtaardig karakter.

Alpaca’s zijn een kameelachtige en kennen hun oorsprong in het Andesgebergte. Door hun wollen vacht zien Alpaca’s er erg aaibaar uit. De Alpaca eet uitsluitend plantaardig voedsel. Alpaca’s zijn zeker geen standaard dier voor op een kinderboerderij, Kinderboerderij de Papenhoeve is dan ook erg trots op haar Alpaca’s. Op onze kinderboerderij zijn diverse leuke dieren te bewonderen, zoals geiten, schapen, pony’s en varkens. Hier vindt u een overzicht van onze boerderijdieren.

Cosi

Hallo ik ben Cosi Grande, geboren op 24-7-2012, de grote broer van Annabella. Ik ben een gecastreerde (ruin) alpaca dus ik kan geen baby’s meer krijgen. Als iemand mijn zusje pest dan kom ik altijd voor haar op. Pas maar op hoor! Want ik kan spugen en heel hard trappen.

Gelukkig als jij lief bent voor mij, dan ben ik ook lief voor jou. Als ik iets niet leuk vind laat ik dat zien doordat ik mijn oren in mijn nek leg, dan als ik de kans krijg loop ik weg of spuug ik. Annabella en ik zijn niet zo gek op knuffelen ook al zijn we gewend aan mensen, soms laat ik wel eens een vriendje of vriendinnetje aaien, maar echt niet altijd.

Annabella

Hallo, ik ben Annabella geboren op 29-8-2013. Zoals mijn grote broer Cosi al heeft verteld vind ik kroelen niet altijd leuk, maar ik kan wel heel nieuwsgierig zijn. Ik ben het ras alpaca huacaya uit Zuid-Amerika, een kameelachtige. Als meisjes alpaca word ik Hembra genoemd en als er een baby wordt geboren noemen we die een Cria. Ik heb al 3 Cria’s gekregen en die zit dan 11 à 12 maanden in mijn buik voordat die geboren word.

We kunnen ongeveer 25 jaar oud worden.