Admiraal de Ruyterweg 1a, 3354 XA Papendrecht

Onze dieren

Op onze kinderboerderij zijn diverse leuke dieren te bewonderen, zoals geiten, schapen, varkens en alpaca’s.
Ook zijn er verschillende soorten vogels, cavia’s en zelfs pony’s te bewonderen! Maak snel kennis met onze dieren.

Geiten zijn één van de meest voorkomende dieren op de kinderboerderij.

Geiten zijn nieuwsgierige dieren die zich makkelijk laten aaien, alles willen ontdekken en graag klimmen. Geiten kunnen ook nog eens goed horen en zien. Door het draaien van hun oren kunnen ze veel geluiden in de omgeving horen. Iedere geit ziet er anders uit, ze kunnen kort of lang haar hebben, groot of klein zijn en kunnen allerlei verschillende kleuren hebben. Het verschil tussen een mannetjesgeit en vrouwtjesgeit is niet moeilijk te zien. Mannetjes hebben een grote sik en zijn een stuk groter dan de vrouwtjes. Vrouwtjes zijn duidelijk te herkennen aan hun uiers.

Noura

Hallo ik ben de Nubische geit Noura, geboren op 21-3-2017. Ik ben de lieve en zorgzame moeder van George, omdat hij een jongetje en oud genoeg is mag hij binnenkort verhuizen naar een andere kinderboerderij, daar krijgt hij zijn eigen vriendjes. Freddie en Mia zijn ook mijn lammetjes geweest die wonen nog bij mij. Graag laat ik mij verwennen door uitgebreid geborsteld te worden, maar je kan je voorstellen dat dat dringen geblazen is, samen met de andere geitjes die er ook gek op zijn. Een extra lekkernij uit de voermachine zou ik niet overslaan, dat vind ik veel te lekker! 

Freddie

Hoi, ik ben Freddie geboren op 1-4-2020 een Nubische geit voordat ik gecastreerd was heette ik een bok. zoals mijn moeder net al heeft gezegd woon ik nog lekker bij haar en ben dan ook echt een moederskindje. Naast dat mijn moeder mij graag verwend met knuffels neem ik graag de tijd om door mijn vriendjes en vriendinnetjes geknuffeld en geborsteld te worden.

Mia

Hallo, mijn naam is Mia geboren op 16-3-2021. Net zoals mijn moeder Noura mag ik straks als ik oud genoeg ben ook proberen om lammetjes krijgen. Wel moet ik ouder dan 2 jaar zijn want dan pas ben ik een grote meid. Rond oktober komt er een bok op bezoek en heb ik ongeveer 150 dagen lammetje(s) in mijn buik voordat ze geboren worden.
Ons geiten ras, Nubische geit komt uit Engeland en is gekruist met oosterse rassen. Je kan ons herkennen aan onze lange grote oren en we zijn een middelgroot ras. Ons karakter staat bekend als zacht en aanhankelijk, daarom passen wij zo goed op de kinderboerderij en kunnen we net zoals onze vriendjes en vriendinnetjes genieten van het knuffelen en geborsteld worden. Schrik niet van de scheur in mijn rechteroor, heb een ongelukje gehad, maar daar heb ik nu gelukkig geen pijn of last meer van.

Dunya & Desie

Hey, wij zijn zussen Dunya en Desie. Geboren op 8-3-2020. Ons ras is witte melkgeit en wij zijn twee dames.