Kinderboerderij De Papenhoeve is met circa 30.000 bezoekers per jaar een geliefde plek bij vele inwoners van Papendrecht en omgeving. De boerderij is geheel vernieuwd. In deze folder lees je wat je kunt verwachten op de nieuwe kinderboerderij.

Stichting
De oude kinderboerderij was in beheer bij de gemeente Papendrecht. De gemeenteraad heeft na wijs beraad besloten de huidige structuur te veranderen in een stichting: Stichting Kinderboerderij Papendrecht. De exploitatie van de kinderboerderij komt hierdoor in handen van het stichtingsbestuur. De gebouwen en het terrein blijven wel bij de gemeente in eigendom. De kinderboerderij wordt gerund door een coördinator, professionals en vrijwilligers.

Wat zie je op de vernieuwde Papenhoeve?
Fonkelnieuwe, duurzame gebouwen met een tikkeltje nostalgie: in de gebouwen zijn bestaande materialen zoveel  mogelijk hergebruikt. Ook heeft de ontwerper ervoor gezorgd dat de oorspronkelijke schoorsteen behouden is en nu een soort ‘landmark’ vormt. Verder zijn er uiteraard binnen- en buitenverblijven voor de dieren, een educatieruimte, speeltoestellen en een heerlijk terras om met een drankje en een versnapering te genieten van de dieren en de spelende kinderen. Bovendien is er gratis wifi.

Duurzaamheid en gastvrijheid staan bij de boerderij hoog in het vaandel.

Wat is er te doen?
Op de kinderboerderij valt veel te leren. Bijvoorbeeld over de dieren, hun herkomst en leefgewoontes. We organiseren themamiddagen die natuur-, milieu- en diergerelateerd zijn en natuurlijk zullen er regelmatig leuke én leerzame activiteiten zijn voor de kinderen en hun (groot)ouders.
Natuurlijk kun je ook gewoon lekker relaxen, met de dieren knuffelen, spelen of rondwandelen, al dan niet onder begeleiding van een gids.

Welke dieren zijn er?
Heel veel verschillende soorten, vooral jonge dieren zijn er. alpaca's, kippen, geitjes, schapen, veel vogels, konijntjes, een dwergvarkentje, en grappige en schattige dieren.
Houd vooral onze Facebookpagina in de gaten!

Iedereen is welkom
De Kinderboerderij wordt het nieuwe trefpunt van Papendrecht voor kleine en grote Papendrechters en niet-Papendrechters die dieren, natuur en milieu een warm hart toedragen. Kom dus snel een kijkje nemen!

Steun de kinderboerderij
Draag je de kinderboerderij een warm hart toe, dan kun je dat op meerdere manieren laten blijken.

Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger of sponsor. Allerlei soorten vrijwilligers zijn welkom: van bestuursleden en organisatoren van activiteiten tot dierenverzorgers, klusjesmensen of activiteitenbegeleiders. Sponsoring is vanaf ieder bedrag mogelijk en u kunt uw donatie naast storting op onze bankrekening ook in het nieuwe donatievogelhuisje werpen.
Van sponsors zijn zowel financiële bijdragen als bijdragen in natura van harte welkom. Ook is het mogelijk een dier te adopteren. Wilt u hier meer informatie over, mail dan naar info@kinderboerderijpapenhoeve.nl